Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Medena rebra na roštilju

Medena rebra na roštilju

NikiNiki
Guru
558783k145
Medena rebra na roštilju
Fotografije: Niki
1 / 3
28/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Evo sa kojim sastojcima za marinadu da spremite najukusnija medena rebra na roštilju"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 2 kg
  • med - 100 g
  • kečap - 100 g
  • biber - 1 prstohvat
  • beli luk u prahu - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra isečemo prema željenoj veličini.

U posudi pomešamo tečni med, kečap, biber i beli luk u prahu.

Ako je potrebno, dodajemo i so.

Začinjavamo dobro jagnjeća rebarca, stavljamo ih u posudu, pokrivamo prozračnom folijom i ostavljamo naladnom mestu nekoliko sati, može i jedan dan.

Zagrevamo roštilj i pečemo rebra sa obe strane dok ne budu gotova.

Serviramo medena rebra na roštilju topla, možemo da ih prelijemo barbikju sosom ili drugim sosom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: