Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra na roštilju po receptu majstora

Svinjska rebra na roštilju po receptu majstora

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Svinjska rebra na roštilju po receptu majstora
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Po receptu majstora napravićemo najukusnija svinjska rebra na roštilju"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 2 kg
  • beli luk - 5 čenova
  • majčina dušica - 1 kašika, suva
  • origano - 1 kašika, suv
  • majoran - 1 kašika, suv
  • so - po ukusu
  • voda - 50 ml
  • sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Začine istucamo u avanu, beli luk oljuštimo i njega takođe istucamo. Možemo da koristimo i blender.

U smesu sipamo sirće i vodu, mešajući sve dobro.

Isečemo svinjska rebarca na velike parčiće i svako namažemo pripremljenom smesom.

Pokrivamo folijom i ostavljamo jednu noć.

Zagrevamo roštilj veoma dobro i namažemo samu rešetku.

Pre nego što stavimo rebra, držali smo ih na sobnoj temperaturi sat vremena pre toga.

Posolimo ih i stavljamo da se peku 40 minuta, dok na pola pečenja okrećemo svinjska rebra na roštilju po receptu majstora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: