Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Medena Pita
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Namažite kalup za kolač masnoćom i sipajte unutra smesu i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatasta korica...

Razvučeno medeno testo takođe pospite brašnom da se ne lepi po šablonima. Uz pomoć oštrog noža isecite delove medene kućice....

U svaku teglu stavljamo sirće, šećer, so i med. Stavljamo po jedan koren rena, piment, biber i čen belog luka. Odozgo poređamo struk celera....

1

Med i soda bikarbona pomešamo u šerpi i stavljamo se na tihu vatru, dok smesa ne počne da se peni i da dobija jarko žutu boju, to bude za 2 minuta...

Pecite pikantna medena rebra 1.5-2 sata dok ne bude gotovo. Poslednjih 10 minuta skinite foliju i pecite dok ne dobije prepečenu koricu....

U velikoj šerpi pomešajte med, šećer i maslac. Stavite šerpu na umerenu vatru....

Rastopite malo maslac i med i dobro promešajte. U njih dodajte jaja, šećer, ulje. Na kraju dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo....
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: