Način pripreme
Surimi štapići pružaju odličnu mogućnost za pripremu brzog i sofisticiranog mezea u situacijama kada imamo neočekivane goste ili prosto želimo da stavimo nešto drugačije na sto, ali da ono ne oduzimo mnogo vremena u pripremanju.
Druga prednost ovog proizvoda je što je dosta dugotrajaniji od prirodnih morskih plodova i u isto vreme nosi morsku aromu i ukus, sjajan uz čašu belog vina.
Za začinjavanje surimi štapića pripremite brzi dresing tako što sitno iseckate peršun i orahe. Pomešajte sa maslinovim uljem, sveže ceđenim limunovim sokom, solju i biberom.
Količina dresinga može da bude i prema vašem ukusu, tako da nije obavezno da se striktno držite količina u receptu.
Za grilovane surimi štapiće zagrejte gril tiganj na jakoj vatri i obilno ga podmažite maslinovim uljem.
Štapiće pecite sa obe strane dok ne uhvate blagu koricu i ne dobiju tamne tragove, karakteristične za grilovanje.
Izvadite i poređajte štapiće na dva ovala i prelijte dresingom.
Poslužite ukusno predjelo po mogućnsto odmah toplo.
Zaista ekspresno predjelo od grilovanih surimi štapića i ideja za ukusno meze koje će vam uštedeti mnogo vremena.