Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Predjelo od grilovanih tikvica i papalina

Predjelo od grilovanih tikvica i papalina

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Predjelo od grilovanih tikvica i papalina
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
5
"Sjajno riblje predjelo uz vaše omiljeno letnje piće"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komada, mlada, bez semenki
  • papaline - oko 20 ribica
  • maslinovo ulje - 5 kašika + za mazanje gril tiganja
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 2 prstohvata
  • korijander - 1 kašika, sušeni listovi
  • lolo roso i verde, zelena salata - listići za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice i odsecite krajeve ne ljušteći ih.

Pomoću rendeta isecite po dužini na tanke ivice.

Ispecite na namazanom gril tiganju tanke parčiće tikvice kratko sa obe strane.

Marinirane papaline očistite i isecite dva fileta. Uvijte u rolnicu.

Spremite dresing od maslinoog ulja, balsamiko sirćeta, sušenih listova korijandera, soli i bibera.

Kuhinjskom četkom mažite dresingom svaku tikvicu i presavijte dve s krajevima na unutra.

Odozgo stavite rolnicu papaline i pospite sa još dresinga.

Poređajte na poslužavnik i ukrasite svežim listovima zelene salate lolo roso i verde.

Sjajno riblje predjelo uz vaše omiljeno letnje piće.

Prijatno uz ovo predjelo od grilovanih tikvica i papalina!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: