Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Pečeni krompir sa parmezanom

Pečeni krompir sa parmezanom

NikiNiki
Guru
565853k
Pečeni krompir sa parmezanom
Fotografije: Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Majstori krompira ih spremaju evo ovako - pečene sa parmezanom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada
  • parmezan - 40 g, narendan
  • kurkuma - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, suvi
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
  • masnoća - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i isečemo na krupnije kocke. Operemo ih i stavljamo u duboku posudu. U njih dodajemo suve začine, masnoću i narendan parmezan na sitno.

Zamesimo dobro sastojke.

U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i sipamo krompir.

Po želji možete da dodate svež ili suv peršun. Uz njega je pečeni krompir još nbolji.

Pečemo krompir u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 40-45 minuta.

Pečeni krompir sa parmezanom serviramo kao garnirung uz šnicle.

Ali isto tako on je i sjajno meze uz pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: