Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od krompira»Krompir ćufte sa parmezanom i čedar sirom

Krompir ćufte sa parmezanom i čedar sirom

Krompir ćufte sa parmezanom i čedar sirom
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
34
"Ove krompir ćufte sa parmezanom i čedar sirom toliko dobro mirišu i imaju neverovatan ukus."

Potrebni sastojci

  • krompir - 1.5 kg
  • paremzan - 80 g
  • kačakvalj - 50 g
  • šargarepa - 127 g
  • jaja - 2 komada /114 g/
  • integralno brašno - 200 g
  • čedar sir - 38 g
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • čubar - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • Da se uvalja
  • prezle - 102 g
  • parmezan - 42 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i sečemo ga na kockice. Stavljamo šerpu sa vodom na ringlu, dodajemo u nju so i maslinovo ulej i ostavljamo da uzavri. Nakon toga stavljamo krompir i kuvamo dok ne bude gotovo.

Kada je gotovo, ocedimo ga i prebacujemo u posudu. Izrendamo parmezan, čedar sir i kačkavalj na fino rende i dodajemo ih u smesu.

Šargarepu ogulimo i izrendamo na krupno rende. Dodajemo i njih u krompir. Nakon toga dodajemo jaja, integralno brašno i začine. Dobro izmešamo.

Tepsiju oblažemo papirom za pečenje i premazujemo maslinovim uljem. Zagrevamo rernu na 180 stepeni. Od dobijene smese oblikujemo ćufte koje uvaljamo u prezle i prethodno narendan parmezan, tako što smo ih pomešali.

Ređamo u tepsiju i krompir ćufte pečemo dok ne postanu zlatkaste. Ja sam dobila 34 komada. Možete ih poslužiti i sa mlečnim sosom ili drugim po vašem izboru. Neka vam je slatko!

Ove krompir ćufte sa parmezanom i čedar sirom toliko dobro mirišu i imaju neverovatan ukus.

Ukoliko volite krompir ćufte, obavezno probajte da spremite i krokete od krompira, varijacija ukusa će vas oduševiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: