Način pripreme
Oljuštimo krompir i sečemo ga na kockice. Stavljamo šerpu sa vodom na ringlu, dodajemo u nju so i maslinovo ulej i ostavljamo da uzavri. Nakon toga stavljamo krompir i kuvamo dok ne bude gotovo.
Kada je gotovo, ocedimo ga i prebacujemo u posudu. Izrendamo parmezan, čedar sir i kačkavalj na fino rende i dodajemo ih u smesu.
Šargarepu ogulimo i izrendamo na krupno rende. Dodajemo i njih u krompir. Nakon toga dodajemo jaja, integralno brašno i začine. Dobro izmešamo.
Tepsiju oblažemo papirom za pečenje i premazujemo maslinovim uljem. Zagrevamo rernu na 180 stepeni. Od dobijene smese oblikujemo ćufte koje uvaljamo u prezle i prethodno narendan parmezan, tako što smo ih pomešali.
Ređamo u tepsiju i krompir ćufte pečemo dok ne postanu zlatkaste. Ja sam dobila 34 komada. Možete ih poslužiti i sa mlečnim sosom ili drugim po vašem izboru. Neka vam je slatko!
Ove krompir ćufte sa parmezanom i čedar sirom toliko dobro mirišu i imaju neverovatan ukus.
Ukoliko volite krompir ćufte, obavezno probajte da spremite i krokete od krompira, varijacija ukusa će vas oduševiti.