Način pripreme
Operite dobro kormpir, ne ljuštite ga.
Isecite ga na dve polovine.
Napravite razreze kao rešetku po površini.
Pospite solju po ukusu.
Poređajte ih razrezima na gore u posudu za pečenje, namazanu sa malo ulja.
U meki maslac dodajte sve suve sastojke. Promešajte dobro da se pomešaju začini.
Ovim aromatičnim maslacem namažite krompir.
Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne bude gotovo.
Čim krompir omekša izvadite iz rerne i pospite narendanim parmezanom ili drugim tvrdim sirom (na primer Grana Padano) i vratite u rernu na još 10 minuta.
Servirajte pečeni krompir sa hrskavom koricom od parmezana topao.
Ovaj pečeni krompir je podjendako dobar kao predjelo ili kao garnirung pečenom mesu.
Prijatno!