Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija od graška sa pilećim batacima

Janija od graška sa pilećim batacima

Janija od graška sa pilećim batacima
Fotografije: Dimitrina Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Volimo da jedemo upravo ovakve ukusne janije sa piletinom, a vi?"

Potrebni sastojci

  • grašak - 450 g
  • pileći bataci - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 2 komada
  • krompir - 4 komada, srednji
  • peršun - nekoliko strukova
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - 100 g
  • sok od paradajza - oko 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Unapred skuvajte batake i očistite ih od kostiju.

U šerpicu sipajte ulje na dno.

Sitno iseckajte luk, šargarepu i krompir.

Prvo dodajte luk i šargarepu i dinstajte ih.

Posle dodajte grašak (ja koristim zamrznut) i krompir.

Izmešajte i dodajte alevu papriku (može i jedna kašičica vegete).

Bujon od piletine procedite i dodajte ga u ukusnu janiju, ako treba, dospite i malo tople vode.

Ostavite da vri tako 20 minuta. Probajte da li su se skuvali sastojci i ukoliko jesu, dodajte pileće batake očišćene od kostiju, sok od paradajza, so i peršun.

Ostavite da janija sa graškom tako vri još 15 minuta, uz periodično mešanje.

Janija od graška sa pilećim batacima je gotova.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: