Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija sa pilećim batacima i graškom

Janija sa pilećim batacima i graškom

ElenaElena
Početnik
23845
Janija sa pilećim batacima i graškom
Fotografije: Elena
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Fantastično ukusna janija sa pilećim batacim i graškom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 400 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • grašak - 400 g (jedna konzerva)
  • mleveni paradajz - 1/3 šolje
  • krompir - 1 - 2 komada
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • brašno
  • čubar
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo malo brašna, so i alevu papriku i uvaljamo pileće batake.

Otresemo višak brašna sa mesa i stavljamo ga da se prži u malo ugrejane masti.

Kad dobije lepu koricu, dodajtemo šargaprepu isečenu na srednje komade, luk i beli luk. Pržimo nekoliko minuta dok ne omekšaju. Začinimo još jednom, stavljamo više aleve paprike, promešamo i sipamo toplu vodu.

Količina vode zavisi od oga koliko želite da janija bude gusta, imajte u vidu da će se tokom kuvanja redukovati. Nakon toga dodajemo grašak, paradajz i krompir, isečen na kockice.

Ostavimo jelo da se kuva, nakon toga smanjimo temperaturu i ostavimo da se krčka dok ne bude gotovo.

Gotovu janiju posipamo čubrom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: