Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Čorba od graška sa pilećim mesom

Čorba od graška sa pilećim mesom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Čorba od graška sa pilećim mesom
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Čorba će biti pileća i sa graškom, i obećavamo da vam se dopasti veoma mnogo"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 komad
  • grašak - 1 tegla (800 g)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sok od paradajza - 150 ml
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • lovorov list - 1 list
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i skuvajte batak. Sačekajte da se ohladi i isecite ga na sitno. Isečen na sitno luk i beli luk dinstamo u malo maslinovog ulja.

Nakon toga dodajemo sok od paradajza. Nakon što tečnost od soka od paradajza uvri, premestimo sastojke u šerpu i prelivamo vrućom vodom.

Kada jelo provri dodajemo oceđen grašak, pileće meso i začinimo začinima (biber, aleva paprika, čubar, so i lovorov list).

Promešamo brašno sa nekoliko kašika vode, promešamo dobro, dodajemo u jelo i ostavljamo da vri još nekoliko minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: