Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija od graška sa paradajz pireom

Janija od graška sa paradajz pireom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Janija od graška sa paradajz pireom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Janija od graška sa paradajz pireom - ekonomično, jednostavno i gotovo za kratko vreme."

Potrebni sastojci

  • grašak - 500 g
  • šargarepa - 100 g
  • paradajz pire - 50 g
  • luk - 1 glavica
  • peršun - po želji
  • lovorov list - 4 komada
  • so - 10 g
  • aleva paprika - 10 g
  • biber - 10 g
  • brašno - 10 g
  • ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi zagrejte ulje i dodajte prethodno opran i seckani luk, šargarepu, paradajz pire, konzervirani ili smrznuti grašak.

Dobro promešati i dodati alevu papriku, biber i brašno.

Ponovo dobro promešati i naliti sa malo vode, oko litar. Kuvamo na laganoj vatri. Dodajte lovorov list i ostavite da se potpuno skuva.

Na kraju, janija se može posuti peršunom i poslužiti uz integralni hleb.

Janija od graška sa paradajz pireom - ekonomično, jednostavno i gotovo za kratko vreme.

Ako želite da u svoju janiju od graška dodate malo mesa, svakako isprobajte naše recepte za govedinu sa graškom ili svinjetinu sa graškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: