Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Kolači od badema amareti

Kolači od badema amareti

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Kolači od badema amareti
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 8
06/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
160 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
8
"Obožavamo ovaj amareti, koji je specijalitet italijanske kuhinje - danas predajemo recept u vaše ruke"

Potrebni sastojci

  • bademi - 100 g, sirovi
  • šećer - 200 g
  • amareto - 1 kašika
  • belanca - 2 komada
  • poslastičarska boja - crvena ili zelena
* merne jedinice

Način pripreme

Bademi se samelju u secku na veoma sitno.

Sa amaretom se mnogo dobro umuti 150 g šećera.

Dodaju se mleveni bademi.

Meša se veoma dobro i ostavlja se 20 minuta na sobnoj temperaturi.

Belanca se umute sa preostalim šećerom viljuškom.

Ostavlja se 20 minuta na sobnoj temperaturi.

Nakon toga belanca se promešaju u tvrdu penu mikserom, pri čemu se prvo meša na niskoj temperaturi, potom se brzina miksera povećava redom.

Nakon što se belanca pomešaju, postepeno sa dodaje smesa od badema, pri čemu se meša mikserom na niskoj brzini.

Smesa za kolače od badema se deli na tri dela.

Jedna se boji crvenom bojom, druga zelenom, a treća ostaje bela.

Smesa se sipa u kalupe-srca.

Ostavlja se na sobnoj temperaturi 2 sata.

Nakon toga se stavlja u rernu da se suši 60 minuta na 150 stepeni, slično kao klasične puslice.

Kolači od badema amareti su neodoljiva klasika iz italijanske kuhinje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: