Način pripreme
Operite tikvicu i bez da je gulite, isecite je na fine, poluprovidne krugove kao za karpačo.
Marinirajte tanke kolutiće od povrća u maslinovom ulju, sirćetu, dva prstohvata soli i izmrvljenom ruzmarinu.
Ostavite tako na 15 minuta, ne više kako bi ostala hrskava.
Ogulite paradajz i isecite na tanke kolutove.
Poređajte ih na dva ovala i pospite maslinovim uljem. Ja so u ovoj fazi ne stavljam, s obzirom na to da ima u mariniranim tikvicama, a takođe i u ribi i to mi je u potpunosti dovoljno. Ali ukoliko vi volite slanije, pospite i paradajz.
Poređajte po kolutovima paradajza marinirane tikvice karpačo.
Odozgo stavite red girica - očišćenih od unutrašnjosti i kostiju. Znam da se u većini slučajeva konzumira cela i tako se prodaje, ali za ovu riblju salatu za meze je pogodnije da bude očišćena i otvorena.
Isecite na kriške aromatični sir po ribljoj salati sa giricama, tikvicama i paradajzom, pospite s još maslinovog ulja i poslužite sa omiljenim pićem.
Prijatno!