Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Mini štrudle sa kruškama i orasima

Mini štrudle sa kruškama i orasima

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Mini štrudle sa kruškama i orasima
Fotografije: Ivelina
1 / 3
09/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ako volite tradicionalnu štrudlu sa jabukama, onda obavezno isprobajte ovaj recept za mini štrudle sa kruškama - ukus je čak i fantastičniji"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • voda - 100 ml
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike (ekstra devičansko)
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • Za nadev
  • kruške - 1 kg
  • prezle - 50 g
  • bademi - 60 g
  • čokoladni čips - 60 g, po želji
  • kora limuna - 1/2 (izrendana)
  • šećer - 60 g
  • maslac - 50 g
  • cimet u prahu - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko (za četkanje)
  • Za ukras
  • šećer u prahu - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Mini štrudle sa kruškama i orasima (bademima) su ukusne i jednostavne za pripremu, inspirisane neodoljivom štrudlom od jabuka. Da bih pripremila ove slatkiše, počela sam sa testom za štrudle, ali da bih imala drugačiji ukus, izabrala sam drugu vrstu nadeva.

Pripremite testo za štrudlu tako što sipate brašno na poslastičarsku dasku, dodajte so i sve izmešajte. U ovom momentu dodajte jaje i ekstra devičansko maslinovo ulje u centar, nakon toga dodajte toplu vodu po malo i počnite da mesite sve sastojke dok ne dobijete glatko i homogeno testo.

Uvijt eloptu u foliju za hranu i ostavite je da se odmori na nekoliko sati na toplom mestu.

U međuvremenu pripremite nadev. Ogulite kruške i isecite ih na kockice. Sipajte ih u posudu i dodajte šećer, orahe, čokoladne mrvice, cimet i izrendanu koru limuna. sve dobro Izmešajte kako bi sastojci mogli dobro da se pomešaju.

U posebnom tiganju istopite maslac i dodajte prezle, nakon čega neprestano mešajte drvenom kašikom. Hleb treba da dobije zlatkastu boju nakon čega možete da uključite ringlu i da ostavite sve sa strane.

Kada testo odmori, uzmite ga nazad i razvijte ga u veoma tanak pravougaonik. Podelite ga na pola i zatim na ivice, a zatim napravite male razreze po polovini trake i napunite drugu polovinu prezlama i smesom od krušaka, i oraha (badema) i čokolade (po želji).

Krajeve premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem, nakon čega gusto zatvorite, tako što pritiskate vrhovima svojih prstiju. Nastavite na taj način dok se svi sastojci ne potroše, nakon toga ih stavite na tepsiju obloženu pergamentskim papirom i premažite površinu esktra devičanskim maslinovim uljem.

Pecite u prethodno zagrejanoj statičnoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Nakon toga ih izvadite iz rerne i ostavite ih da se ohlade, pospite ih šećerom u prahu. Servirajte štrudlu i uživajte u svojoj hrani.

Savet: Mini štrudle sa kruškama, bademima i čokoladom možete čuvati do 3 dana, dobro ztvorene pod staklenim poklopcem.

Mogu da se zamrznu, ako ste koristili sveže sastojke. Oni, kao i štrudla od jabuka mogu da se pripreme sa lisnatim testom ili peščanim testom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: