Način pripreme
Jabuke se veoma dobro operu. Seku se na četiri dela i čiste se od semenki. Izrendaju se u posudu na krupno rende.
Kada se izrendaju, iscede se od vode u drugu posudu.
Dodaje se smeđi šećer 11 supenih kašika i veoma dobro se izmeša.
Orasi se krupno izmrve i dodaju se u smesu sa jabukama i izmeša se.
Kore se rasprostiru na radnu površinu, prerade se, nakon čega se smesa od javuka raspoređuje u tkoliko delova koliko ima kora.
U sredinu svake kore se stavlja deo nadeva za štrudlu sa jabukom.
Kora se uvija u rolat tako što se prvo presaviju dugački krajevi, nakon čega se uvija.
Štrudle se stavljaju u tepsiju na papir za pečenje. Obilno se premazuju uljem četkicom. Odozgo se posipaju smeđim šećerom.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Kada se ispeku, mini štrudle sa smeđim šećerom se vade iz papira za pečenje da ne bi bile vlažne.