Način pripreme
Natopite suvo grožđe u rumu nekoliko sati. Oljuštite, očistite i isecite jabuke na male parčiće. U tiganju istopite maslac i zaoržite ih dok ne omekšaju.
Dodajte suvo grožđe i 2-3 kašike braon šećera. Sačekajte da se blago karamelizuje i sklonite sa ringle. Dodajte cimet i vanilu.
Namrvite orahe na sitno. Stavite i njih unutra. Promešajte dobro.
Isecite testo na pravougaonike. Stavite nadev za specijalni kolač od jabuke u jedan kraj, pospite braon šećerom i uvijte.
Stavite u posudu za pečenje, postavljenu papirom, na odstojanju. Napravite razreze odozgo preko štrudle. Namažite umućenim žumancem, uljem i svežim mlekom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Izvadite, ohladite i pre nego što servirate pospite mini štrudle sa lisnatim testom šećerom u prahu.
Komentari