Način pripreme
U kaseroli pomešajte kečap od paradajza, viski, med, sos Vočester, balzamovo sirće i senf.
Ispresujte čenove belog luka u smesu, dodajte dimljenu alevu papriku, ljutu alevu papriku i so po ukusu.
Dobro izmešajte sve sastojke za marinadu, stavite posudu na umerenu ringlu. Kada smesa provri, skinite sa ringle.
Stavite svinjska rebarca na list aluminijumske folije i zalijte vrućom marinadom. Uvijte rebarca u foliju i prebacite u tepsiju.
Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni na pola sata, nakon čega otvorite foliju i pecite još pola sata na 180 stepeni.
Napravite paralelne proreze po mladom krompiru na rastojanju od milimetar i sa dubinom od 2/3.
Rasporedite grančice sveže majčine dušice u tepsiju za pečenje i stavite krompiriće odozgo.
Isecite na kriškice čenove belog luka i dodajte u tepsiju. Začinite morskom solju. Dodajte komadiće maslaca na krompire i prebacite u rernu na 220 stepeni na 35-40 minuta.
Zalijte vrući krompir tankim mlazom meda i servirajte kao garnirung uz pečena svinjska rebarca.