Aromatična jagnjeća rebaraca sa mentom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Aromatična jagnjeća rebaraca sa mentom

Aromatična jagnjeća rebaraca sa mentom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
3k
1k
Aromatična jagnjeća rebaraca sa mentom
Fotografije: Petya
13/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema70 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno160 min.
Porcije4
"Sočna i krhka jagnjeća rebarca, začinjena mentom za svežinu i neverovatnu aromu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebarca
  • luk - 10 - 12 komada, sitan luk
  • krompir - 600 - 700 g, sitan
  • šargarepa - 3 komada
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • belo vino - 1 šolja ili pivo
  • ulje - 80 ml
  • menta - 4 struka, sveža (ili nana)
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • začin za rebarca - 1 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Rebarca se uvaljaju dobro u smesu od aleve paprike, ulja, bibera, soli i začina.

Nakon toga se ostavljaju da odstoje u frižideru oko sat.

Za to vreme se oljušti luk, šargarepa i krompir. Glavice luka i krompir se ostavljaju cele, a šargarepa se seče na krupne kolutove.

U posudi za pečenje se pomeša povrće sa rebarcima, dodaje se menta i sipa se vino.

Po želji, a u zavisnosti i od sorte krompira, može da se sipa i pola šolje vode. Ako je neophodno posoli se još malo.

Posuda se pokriva folijom i stavlja se u rernu da se peče.

Nakon oko sat i po folija se sklanja i posuda se vraća nazad da se zapeče jagnjetina do zlataste preplanulosti i da uhvati hrskavu koricu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: