Način pripreme
Uključite rernu da se ugreva na 180 stepeni.
Pripremite standardni pravougaoni kalup za kolač i namažite i pospite sa malo brašna. Na dno poređajte u simetričnom redu listove mente (odvojite 1-2 njih).
U posudi prosejte brašno i pomešajte sa palentom, mlevenim bademima, solju i praškom za pecivo.
U posebnoj posudi umutite maslac sa šećerom na gladak krem i dodajte jaja, sveže mleko i maslinovo ulje.
Sjedinite dve smese, stavite u delovima suvu u mokru smesu, mešajte laganim pokretima spatulom dok ne dobijete homogenu smesu.
Sipajte na mentu i rasporedite uz pomoć kašike i stavite u rernu na srednju rešetku.
Pecite 20 minuta ili proverite čačkalicom za zube, kad isključite rernu ostavite kolač 4-5 minuta unutra sa odškrinutim vratima.
Kad izvadite iz rerne sačekajte još 5-6 minuta i odvojite od kalupa pažljivo, zato što se lomi. Da bi vam bilo lakše, prođite vlažnim nožem po ivicama.
Pomešajte šećer u prahu sa sokom od limuna i iseckanim listovima mente. Ovom smesom namažite kolač.
Možete servirati mlak ili hladan. Topi se u ustima, krhak i neverovatno ukusan!
Neka vam je slatko!