Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjetina na hajdučki način sa prolećnim začinima

Jagnjetina na hajdučki način sa prolećnim začinima

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Jagnjetina na hajdučki način sa prolećnim začinima
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Sada ili nikada - pripremite za praznik najukusniju jagnjetinu sa svežim prolećnim začinima i nek vam je ukusno"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 kg
  • mladi luk - 2 vezice
  • mladi beli luk - 1 vezica
  • nana - 1 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • mirođija - 1 vezica
  • maslac - 150 g
  • brašno - 100 g
  • aleva paprika - 2 kašike, slatka
  • ljuta aleva paprika - 1 kašika
  • maslac - 100 g
  • ulje - 30 ml
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i maslac u dubokom tiganju i zapržite jagnjetinu dok ne postane zlatasta. Začinite solju, biberom, slatkom, ljutom i dimljenom alevom paprikom.

Očistite vezice mladog luka i mladog belog luka i isecite ih na krupno. Stavite ih na dno posude u kojoj ćete peći.

Preko njih poređajte zlatasto zapečene parčiće jagnjetine i prelijte masnoćom od prženja.

Isecite na krupno mirođiju, peršun i nanu i pokrijte meso.

Zamesite obično testo od vode i brašna, oblikujte u pljosnatu traku da sa njom zatvorite posudu da se bolje dinsta jelo.

Prelijte sa oko pola litre jagnjećeg bujona, dodajte nekoliko kocki maslaca i stavite poklopac.

Zalepite lentu od testa čvrsto po ivici posude i prebacite u rernu na sat, sat i po na 200 stepeni, nakon čega vaša pečena jagnjetina bi trebalo da ja gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: