Način pripreme
Začinjavamo mleveno meso suvim začinima, jednim sitno isečenim lukom.
Patlidžan sečemo na tanke kriške.
U tiganju zagrevamo masnoću i pržimo sa obe strane dok ne postane zlatasto.
Nakon toga stavljamo na kuhinjski ubrus da skupi masnoću.
Nakon toga uzimamo krišku patlidžana, stavljamo deo mlevenog mesa i uvijamo rolnicu, nastavljamo na isti način sa ostalima - dok se ne potroše sastojci.
Poređamo rolnice od patlidžana u posudu za pečenje, može da se koristi i glinena đuvečara.
U centar stavljamo na ivice isečene paprike, kakve god da imate, i beli luk isečen na sitno.
Dodajemo isečen paradajz, posolimo i stavljamo sveže začine.
Pokrivamo folijom i pečemo na 200 stepeni oko 70 minuta.
Rolnice od patlidžana sa mlevenim mesom i paradajz sosom možete da servirate na garnirungu od pirinča.