bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kaneloni sa mlevenim mesom i paradajz sosom

Kaneloni sa mlevenim mesom i paradajz sosom

Kaneloni sa mlevenim mesom i paradajz sosom
Fotografije: marcheva14
1 / 6
30/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Italijanska kuhinja na naš način ima verne obožavaoce, baš zbog ovakvih ukusnih jela, kao što su ove kanelone"

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 14 komada (Barilla)
  • mleveno meso - 350 g, mešano, teleće i svinjsko
  • luk - 1 manja glavica, star
  • beli luk - 1 čen
  • bosiljak - 1 šaka, iseckan, svež
  • muskantni oraščić - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - za kuvanje
  • SOS OD PARADAJZA
  • sos od paradajza - 400 ml, iz tegle
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Pravougaoni pleh za pečenje, 28/20 cm.

Ugrejte maslinovo ulje u šerpi sa malo vode, dodajte iseckani luk i beli luk. Kuvajte oko 1-2 minuta dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso, neprestano mešajte da biste izmrvili. Skinite sa vatre, posolite, stavite bosiljak i biber. Ostavite sa strane.

U šerpu sipajte maslinovo ulje, dodajte sos od paradajza, ugrejte na tihoj vatri dok ne provri. Sipajte pavlaku, dodajte iseckan beli luk, začinite solju, biberom i bosiljkom. Promešajte, kuvajte oko 2-3 minuta i skinite sa vatre.

Kaneloni

Na pakovanju kanelona piše koliko se vremena pripremaju, oko 4 minuta i nakon toga se pune. Izuzetno je teško da se pune vreli kaneloni, prsti će vam se opeći, zato uradite na sledeći način. Uzmite žive kanelone, držite vertikalno i malom kašikom i prstima gurajte nadev. Treba da budu dobro napunjeni.

Na dno pleha sipajte oko 3-4 supene kašike sosa. Rasporedite ih. Odozgo zbijeno poređajte punjene kanelone i dobro ih pokrijte sosom svuda. Kalup poklopite poklopcem ili aluminijumskom folijom, i pecite na 180-200 stepeni, 30 minuta. Nakon toga skiknite poklopac ili foliju, pospite obilno parmezanom i pecite još 15 minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: