Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Pravougaoni pleh za pečenje, 28/20 cm.
Ugrejte maslinovo ulje u šerpi sa malo vode, dodajte iseckani luk i beli luk. Kuvajte oko 1-2 minuta dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso, neprestano mešajte da biste izmrvili. Skinite sa vatre, posolite, stavite bosiljak i biber. Ostavite sa strane.
U šerpu sipajte maslinovo ulje, dodajte sos od paradajza, ugrejte na tihoj vatri dok ne provri. Sipajte pavlaku, dodajte iseckan beli luk, začinite solju, biberom i bosiljkom. Promešajte, kuvajte oko 2-3 minuta i skinite sa vatre.
Kaneloni
Na pakovanju kanelona piše koliko se vremena pripremaju, oko 4 minuta i nakon toga se pune. Izuzetno je teško da se pune vreli kaneloni, prsti će vam se opeći, zato uradite na sledeći način. Uzmite žive kanelone, držite vertikalno i malom kašikom i prstima gurajte nadev. Treba da budu dobro napunjeni.
Na dno pleha sipajte oko 3-4 supene kašike sosa. Rasporedite ih. Odozgo zbijeno poređajte punjene kanelone i dobro ih pokrijte sosom svuda. Kalup poklopite poklopcem ili aluminijumskom folijom, i pecite na 180-200 stepeni, 30 minuta. Nakon toga skiknite poklopac ili foliju, pospite obilno parmezanom i pecite još 15 minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju.