Kaneloni sa mlevenim mesom i paradajz sosom

Kaneloni sa mlevenim mesom i paradajz sosom

30/03/2018
"Italijanska kuhinja na naš način ima verne obožavaoce, baš zbog ovakvih ukusnih jela, kao što su ove kanelone"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano12 333
  • Pregledi tokom meseca190
  • Pregledi tokom sedmice110
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 14 komada (Barilla)
  • mleveno meso - 350 g, mešano, teleće i svinjsko
  • luk - 1 manja glavica, star
  • beli luk - 1 čen
  • bosiljak - 1 šaka, iseckan, svež
  • muskantni oraščić - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - za kuvanje
  • SOS OD PARADAJZA
  • sos od paradajza - 400 ml, iz tegle
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Pravougaoni pleh za pečenje, 28/20 cm.

Ugrejte maslinovo ulje u šerpi sa malo vode, dodajte iseckani luk i beli luk. Kuvajte oko 1-2 minuta dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso, neprestano mešajte da biste izmrvili. Skinite sa vatre, posolite, stavite bosiljak i biber. Ostavite sa strane.

U šerpu sipajte maslinovo ulje, dodajte sos od paradajza, ugrejte na tihoj vatri dok ne provri. Sipajte pavlaku, dodajte iseckan beli luk, začinite solju, biberom i bosiljkom. Promešajte, kuvajte oko 2-3 minuta i skinite sa vatre.

Kaneloni

Na pakovanju kanelona piše koliko se vremena pripremaju, oko 4 minuta i nakon toga se pune. Izuzetno je teško da se pune vreli kaneloni, prsti će vam se opeći, zato uradite na sledeći način. Uzmite žive kanelone, držite vertikalno i malom kašikom i prstima gurajte nadev. Treba da budu dobro napunjeni.

Na dno pleha sipajte oko 3-4 supene kašike sosa. Rasporedite ih. Odozgo zbijeno poređajte punjene kanelone i dobro ih pokrijte sosom svuda. Kalup poklopite poklopcem ili aluminijumskom folijom, i pecite na 180-200 stepeni, 30 minuta. Nakon toga skiknite poklopac ili foliju, pospite obilno parmezanom i pecite još 15 minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar