Način pripreme
Isecite patlidžan na pola. Izdubite ga pažljivo. Posolite ga i ostavite 15 minuta da pusti gorki sok. Nakon toga isplaknite vodom i osušite. Pripremite posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenj. Namažite čamce sa malo masnoće i soli, poređajte ih u posudu za pečenje. Stavite ih u rernu da se peku na 180 stepeni dok blago ne omekšaju.
Izdubljeni deo patlidžana isecite na sitno. Možete da koristite blender ili secka, da bude brže.
Stavite u tiganj mleveno meso sa izdubljenim delom patlidžana. Dodajte malo masnoće, ako je potrebno. Ja ne stavljam jer mleveno meso pušta dovoljno. Dinstajte dok se mleveno meso ne pretvori u mrvice. Dodajte paradajz pire, so i biber.
Sklonite nadev sa ringle. Isecite na sitno mladi luk i beli luk. Ovde koristim secka. Dodajte u nadev i promešajte.
Izvadite čamce iz rerne. Napunite ih nadevom i vratite da se peku dok ne budu gotovi.
Na kraju pospite punjeni patlidžan narendanim kačkavaljem i zapecite samo kratko odozgo.