Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Čamci od patlidžana sa mlevenim mesom

Čamci od patlidžana sa mlevenim mesom

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Čamci od patlidžana sa mlevenim mesom
Fotografije: Valeria
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Čamci od patlidžana sa mlevenim mesom - servirajte sa salatom po izboru"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada (srednje veličine)
  • svinjsko mleveno meso - 500 g
  • pasta od paradajza - 2 kašike
  • mladi luk - 1/2 vezice
  • mladi beli luk - 1/2 vezice
  • so
  • biber - po ukusu
  • kačkavalj - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na pola. Izdubite ga pažljivo. Posolite ga i ostavite 15 minuta da pusti gorki sok. Nakon toga isplaknite vodom i osušite. Pripremite posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenj. Namažite čamce sa malo masnoće i soli, poređajte ih u posudu za pečenje. Stavite ih u rernu da se peku na 180 stepeni dok blago ne omekšaju.

Izdubljeni deo patlidžana isecite na sitno. Možete da koristite blender ili secka, da bude brže.

Stavite u tiganj mleveno meso sa izdubljenim delom patlidžana. Dodajte malo masnoće, ako je potrebno. Ja ne stavljam jer mleveno meso pušta dovoljno. Dinstajte dok se mleveno meso ne pretvori u mrvice. Dodajte paradajz pire, so i biber.

Sklonite nadev sa ringle. Isecite na sitno mladi luk i beli luk. Ovde koristim secka. Dodajte u nadev i promešajte.

Izvadite čamce iz rerne. Napunite ih nadevom i vratite da se peku dok ne budu gotovi.

Na kraju pospite punjeni patlidžan narendanim kačkavaljem i zapecite samo kratko odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: