Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Bukatini sa mlevenim mesom i paradajz sosom

Bukatini sa mlevenim mesom i paradajz sosom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Bukatini sa mlevenim mesom i paradajz sosom
Fotografije: marcheva14
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Uživajte u najboljem iz italijanske kuhinje!"

Potrebni sastojci

  • bukatini testenina - 1 pakovanje, Barilla
  • teleće mleveno meso - 500 g
  • luk - star, 1 glavica
  • paradajz - 800 g, iz konzerve
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica, sveže mleveni miks
  • muskatni oraščić - četvrtina kašičice
  • kumin - pola kašičice, mleveni
  • piment - 2 - 3 zrna
  • majčina dušica - prstohvat
  • bosiljak - od tri stabljike, sveži listovi, nakidani rukom
  • lovorov list - 1 komad
  • karanfilić - 2 - 3 komada
  • beli luk - 1 čen isečen na veoma tanke kriške
  • parmezan - za posipanje, po ukusu
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Testenina Bukatini se skuva prema uputstvu na pakovanju - 8 minuta u 2 litra vode. To je šira pasta i izunutra je šuplja. Treba da je al dente. Ne treba da se prekuva,

Iseče se luk na sitno, stavi se u duboku šerpu s maslinovim uljem i prodinsta nekoliko sekundi dok ne postane prozračan. Dodaje se mleveno meso sa malo vode i meša se dok se ne pretvori u mrvice. Dodaje se paradajz i redom začini.

Beli luk se iseče na ljuspe da može da se stopi sa sosom. Ostavlja se na umerenoj vatri da se krčka dok ne ostane na masnoći. Nakon što je gotov sos, izvade se lovorov list, karanfilić i piment.

Pasta se stavlja u odgovarajuću posudu i preliva se paradajz sosom.

Beleška: pasta Bukatini podseća na špagete po dužini, ali je deblja i s rupom (buka), odakle joj dolazi i ime. Veoma je pogodna da joj se doda i pančeta u malim zalogajima.

Koristim italijanski paradajz iz konzerve, jer je oljušten u kockama i sa gustim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: