Način pripreme
Testenina Bukatini se skuva prema uputstvu na pakovanju - 8 minuta u 2 litra vode. To je šira pasta i izunutra je šuplja. Treba da je al dente. Ne treba da se prekuva,
Iseče se luk na sitno, stavi se u duboku šerpu s maslinovim uljem i prodinsta nekoliko sekundi dok ne postane prozračan. Dodaje se mleveno meso sa malo vode i meša se dok se ne pretvori u mrvice. Dodaje se paradajz i redom začini.
Beli luk se iseče na ljuspe da može da se stopi sa sosom. Ostavlja se na umerenoj vatri da se krčka dok ne ostane na masnoći. Nakon što je gotov sos, izvade se lovorov list, karanfilić i piment.
Pasta se stavlja u odgovarajuću posudu i preliva se paradajz sosom.
Beleška: pasta Bukatini podseća na špagete po dužini, ali je deblja i s rupom (buka), odakle joj dolazi i ime. Veoma je pogodna da joj se doda i pančeta u malim zalogajima.
Koristim italijanski paradajz iz konzerve, jer je oljušten u kockama i sa gustim sosom.