Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kaneloni sa mlevenim mesom, paradajz sosom i parmezanom

Kaneloni sa mlevenim mesom, paradajz sosom i parmezanom

MARIYaMARIYa
Početnik
511
Kaneloni sa mlevenim mesom, paradajz sosom i parmezanom
Fotografije: Evgenia
1 / 3
13/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Testenina, mleveno meso i prstohvat mašte - to su glavni sastojci ove ukusne improvizacije"

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 1 kutija
  • mleveno meso - 600 g
  • paradajz - 1 šoljica, u kockama
  • sok od paradajza - 2 šoljice
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1 šolja
  • biber - po ukusu
  • peršun - 2 kašike
  • so
  • parmezan - 200 g rendani
* merne jedinice

Način pripreme

Prodinstamo luk isečen na sitno, dodamo mleveno meso, deo paradajz soka, začine.

Dodamo malo vode da se mleveno meso skuva, pustimo da se potpuno ohladi, punimo kanelone, ređamo u pleh, ostavljajući malo razmaka između njih.

Prelijemo paradajzom i vodom da ih prekrijemo.

Pečemo pokriveno aluminijumskom folijom 20 minuta na 200 stepeni. Izvadimo ih, pospemo parmezanom, pečemo 10 minuta.

Kaneloni sa mlevenim mesom, paradajz sosom i parmezanom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: