Način pripreme
Na keksiće od pirinča/pirinčane galete od napuklog pirinča stavljamo kolutiće paradajza koje smo isekli na oko 7-8 mm širinu. Nakon toga lepo ređamo kovrdžavi i krhki dekorativni deo listova salate - zelenu Džentilinu i bordo Lolo Roso.
Pažljivo odsečemo od avokada 3 kolutića tako što pažljivo nožem zaobiđemo košticu kako bi se odvojile, ali bez da narušimo njihov oblik. Nakon toga sa lakoćom omotač se odlepljuje od njega. Poželjno je avokado koji smo izabrali da ne bude mnogo mekan!
Rupu od koštice avokada popunimo sa po 1 ravnom kašičicom majoneza za salate i posipamo s malo himalajske soli - po ukusu. U ovom slučaju šlag na torti je prirodna maslina Kalamata koju stavljamo na sredinu u majonez. Gotovo!
Mini slane tortice za žurku - izuzetno zanimljivo predjelo!