Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ordever»Predjelo sa avokadom, pirinčanim galetama i Lolo Roso za žurku

Predjelo sa avokadom, pirinčanim galetama i Lolo Roso za žurku

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Predjelo sa avokadom, pirinčanim galetama i Lolo Roso za žurku
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
3
"Dijetalne ideje za zalogaje za žurku - verujemo da će se dopasti svima, zato što nisu samo dijetalni, nego i ukusni"

Potrebni sastojci

  • pirinčane galete - 3 komada, dijetalne
  • paradajz - 3 kriške / kolutići
  • lolo roso - 1 list
  • kovrdžava salata - 1 list
  • avokado - 3 kriške / kolutići
  • majonez - 3 kašičice, lagani majonez za salate
  • himalajska so - za posipanje, po ukusu
  • masline - 3 komada, Kalamata, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Na keksiće od pirinča/pirinčane galete od napuklog pirinča stavljamo kolutiće paradajza koje smo isekli na oko 7-8 mm širinu. Nakon toga lepo ređamo kovrdžavi i krhki dekorativni deo listova salate - zelenu Džentilinu i bordo Lolo Roso.

Pažljivo odsečemo od avokada 3 kolutića tako što pažljivo nožem zaobiđemo košticu kako bi se odvojile, ali bez da narušimo njihov oblik. Nakon toga sa lakoćom omotač se odlepljuje od njega. Poželjno je avokado koji smo izabrali da ne bude mnogo mekan!

Rupu od koštice avokada popunimo sa po 1 ravnom kašičicom majoneza za salate i posipamo s malo himalajske soli - po ukusu. U ovom slučaju šlag na torti je prirodna maslina Kalamata koju stavljamo na sredinu u majonez. Gotovo!

Mini slane tortice za žurku - izuzetno zanimljivo predjelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: