Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Piletina sa pirinčem i prazilukom u rerni

Piletina sa pirinčem i prazilukom u rerni

Kiril MihailovKiril Mihailov
Pomoćnik kuvara
2642939
Piletina sa pirinčem i prazilukom u rerni
Fotografije: Kiril Mihailov
1 / 3
22/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Mi volimo ovu piletinu sa pirinčem i prazilukom da začinimo sosom od belog luka, probajte i vi, dopašće vam se"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 650 g, očišćeni od kostiju
  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • crni biber - 1 kašičica
  • čubar - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, beli luk i paradajzi se sitno iseckaju, praziluk - na kolutiće.

Povrće se stavlja u tepsiju, začini se začinima i sipa se 1.5 l vode.

Piletina se istrlja crnim biberom i solju i stavlja se na povrće. Sve se peče otprilike 40 minuta na 180 °C dok se meso ne zapeče.

Nakon toga se vadi, dodaje se opran i očišćen pirinač i izmeša se.

Okreće se meso sa druge strane i ponovo se stavlja na povrće.

Ukusna piletina sa pirinčem se peče još otprilike 20 minuta dok se meso ne ispeče, pirinač ne nabubri i ne upije voda.

Kada je piletina sa pirinčem i prazilukom u rerni gotova, raspoređuje se u porcije i konzumira se topla.

Piletina sa pirinčem i prazilukom u rerni može dodatno da se začini sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: