Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Krompir sa pirinčem i prazilukom u rerni

Krompir sa pirinčem i prazilukom u rerni

Kiril MihailovKiril Mihailov
Pomoćnik kuvara
265293
Krompir sa pirinčem i prazilukom u rerni
Fotografije: Kiril Mihailov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Nakon ovog jela sa pirinčem i krompirom teško ćete uskoro ogladneti ponovo - zaista je zasitno i mnogo ukusno"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • pirinač - 1, 5 šolja
  • praziluk - 2 struka
  • mleveno meso - 250 g
  • paradajz pire - 350 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 4 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • bosiljak - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk i beli luk na sitno i zapržimo ih dok ne omekšaju. U njih dodajeo paradajz pire i začine i ostavljamo da se krčka na slaboj vatri.

Za to vreme zapržimo mleveno meso i dodajemo ga u gotov sos.

Isečemo krompir na kocke i praziluk na kolutove, stavljamo ih u posudu za pečenje zajedno sa mlevenim mesom i sosom od paradajza.

Dodajemo so po ukusu u litar vode i dobro promešamo.

Stavljamo posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na 15-20 minuta. Nakon što krompir malo omekša dodajemo opran i očišćen pirinač i promešamo, pazeći da nema pirinča iznad vode.

Stavljamo ponovo posudu za pečenje u rernu na 20 minuta i nakon što pirinač upije vodu jelo je gotovo.

Krompir sa pirinčem i prazilukom u rerni se raspoređuje u porcije i servira se topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: