Način pripreme
Moj predlog za ručak je ukusna piletina sa pirinčem i belim vinom u rerni!
A sada evo kako san napravila piletinu sa pirinčem.
Prvo sam oprala piletinu, posolila i poređala u tepsiju za pečenje.
Posula sam sa malo crnog bibera i čubra. Zalila sam uljem i belim vinom, stavila sam i jednu čašu vode.
Tako tepsija odlazi u rernu dok se blago ne zapeku bataci.
Zatim u meso dodajem čašu pirinča, mešam ga sa polovinom glavice luka, sitno naseckane i čubrom, 1 malom šargarepom naseckanom na kolutiće.
Zalivam sa tri čaše vode, dobro izmešam u tepsiji da se ravnomerno rasporedi pirinač i pečem dok ne bude gotovo. Pileće batake sa pirinčem pečem na 190 stepeni bez ventilatora!
Sjajno i ukusno - od belog vina dolazi jedna neverovatna aroma celog jela.
Prijatno!