Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Domaće pečene bundevine semenke

Domaće pečene bundevine semenke

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Domaće pečene bundevine semenke
Fotografije: Natalia Petrova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Ako ste zaboravili ukus domaćih pečenih semenki bundeve, vreme je da ga se setite, a zajedno sa njim i uspomena iz detinjstva"

Potrebni sastojci

  • bundevine semenke - 200 - 250 g (od jedne bundeve)
  • brašno - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite semenke iz bundeve i dobro ih očistite od dlačica unutar bundeve.

Očišćene semenke sipajte u cediljku i dobro ih operite, pa ih ostavite 15-20 minuta da se ocede.

Kada se semenke ocede, prebacite ih u posudu, dodajte so, promešajte, ap dodajte brašno i ponovo sve dobro promešajte.

U odgovarajuću tepsiju sipajte pripremljene semenke i pecite ih u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 10-15 minuta. Izvadite ih, ostavite ih da se ohlade i spremne su za konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: