Način pripreme
U posudu prosejati brašno, dodati prašak za pecivo i promešati. U šerpu naliti vodu i ulje, dodati so i šećer, staviti na jaku vatru i ostaviti da provri.
Kada provri dodati brašno i prašak za pecivo, mešati brzo i enegrično kašikom dok testo ne počne da se odlepljuje od zidova posude. Šerpu skloniti sa vatre i ostaviti testo da se ohladi.
Dodati jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje, dok se ne dobije kompaktno testo. Gotovo testo staviti u špric sa odgovarajućim završetkom i u plehu u koji je prethodno postavljen papir za pečenje oblikovati tulumbe.
Veličina tulumbi je po izboru. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni do željene boje.
Dok se tulumbe peku, spremiti sirup. Sve sastojke za sirup naliti u šerpu i staviti je na jaku vatru. Kada sirup provri, preliti pečene, još tople tulumbe.
Ostaviti da se ohladi i da tulumbe upiju sirup u posudi sa poklopcem ili aluminijskom folijom.
Pečene tulumbe su gotove.