Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Faširane šnicle»Piletina, proso, semenke i umak od belog luka

Piletina, proso, semenke i umak od belog luka

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Piletina, proso, semenke i umak od belog luka
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Samo još da izaberete odgovarajuću salatu i vino, i da nas pozovete"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • proso - 1 šolja
  • kokošija kocka za supu - 1 kom.
  • semenke lana - 1 kašika
  • semenke suncokreta - 1 kašika
  • semenke susama - 1 kašika
  • ljuta tucana paprika
  • sveže mleveni biber
  • kurkuma
  • kisela pavlaka - 250 - 300 ml
  • parmezan - 30 g, naribani
  • za umak
  • beli luk - 5 čenova, usitnjen
  • tahini pasta - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 kom.
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Na suvom, zagrejanom tiganju propržiti semenke, oko 2 mnuta, pazeći da ne izgore, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohlade.

Staviti vodu da provri, ubaciti mesnu kocku, dodati očišćeno i oprano proso i kuvati oko 30 minuta da skoro sva tečnost uvri.

U kuvano proso umešati prohlađene semenke, parmezan, pobiberiti i dodati onoliko kisele pavlake koliko vama odgovara.

Meso iseći na šnicle, začiniti ih solju, biberom, kurkumom i ljutom tucanom paprikom.

Na zagrejanom tiganju, sa malo ulja, pržiti meso da porumeni sa obe strane.

Za umak, u blenderu ili štapnim mikserom umutiti beli luk, tahini pastu, limunov sok, himalajsku so i onoliko maslinovog ulja koliko treba da se dobije gustina slična majonezu.

Kod posluživanja, umakom od belog luka, pored mesa preliti i proso. Tako će biti još ukusnije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: