Način pripreme
Na suvom, zagrejanom tiganju propržiti semenke, oko 2 mnuta, pazeći da ne izgore, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohlade.
Staviti vodu da provri, ubaciti mesnu kocku, dodati očišćeno i oprano proso i kuvati oko 30 minuta da skoro sva tečnost uvri.
U kuvano proso umešati prohlađene semenke, parmezan, pobiberiti i dodati onoliko kisele pavlake koliko vama odgovara.
Meso iseći na šnicle, začiniti ih solju, biberom, kurkumom i ljutom tucanom paprikom.
Na zagrejanom tiganju, sa malo ulja, pržiti meso da porumeni sa obe strane.
Za umak, u blenderu ili štapnim mikserom umutiti beli luk, tahini pastu, limunov sok, himalajsku so i onoliko maslinovog ulja koliko treba da se dobije gustina slična majonezu.
Kod posluživanja, umakom od belog luka, pored mesa preliti i proso. Tako će biti još ukusnije.