Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Korpice»Korpice sa tunjevinom i limunom

Korpice sa tunjevinom i limunom

Korpice sa tunjevinom i limunom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
15
"Predjelo dobrodošlice sa tunjevinom i limunom - zalogaj zadovoljstva za nepce"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • tunjevina - 1 konzerva
  • limun - 1 komad
  • mirođija
  • belance - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite lisnato testo i razvaljajte ga lagano. Pomoću prstena isecite krugove, a od polovine, u sredini, isecite manje krugove da biste dobili oblik prstena.

Umutite belanca i zalepite dva kruga zajedno, stavljajući prsten na vrh.

Rasporedite korpice u pleh, čije je dno obloženo kuhinjskim papirom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.

Pripremljene korpice poređajte u tanjir, ohladite i napunite tunjevinom, kriškom limuna i grančicom mirođije.

Ove korpe su savršene za zabave i goste!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: