Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Neodoljive korpice sa tunjevinom i kaprom

Neodoljive korpice sa tunjevinom i kaprom

Neodoljive korpice sa tunjevinom i kaprom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
7
"Neodoljive korpice sa tunjevinom i kaprom, pripremljene detaljno i sa mnogo ljubavi!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • paprike - 1 komad, crvena
  • ljute paprike - 1 komad, zelena
  • crveni pasulj - iz konzerve
  • tunjevina - iz konzerve
  • kapar
  • maslinovo ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i dodajte so i maslinovo ulje. Promešajte. Dodajte mlaku vodu u tankom mlazu i mesite dok ne dobijete elastično testo. Ostavite testo da odstoji oko 20 minuta.

Podelite testo na 7-8 loptica. Svaku razvucite na tanku koru. Namažite gnezda kalupa za mafine četkicom potopljenom u maslinovo ulje i oblikujte korpice, stavite testo unutra i zalepite po ivicama. Izbušite dno uz pomoć viljušte. Pecite u ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju.

Napunite korpice oceđenim pasuljem iz konzerve, komadićima crvene paprike, komadićem ljute paprike /prethodno očišćene od semenki, ako želite možete zameniti zelenom paprikom koja nije ljuta/, kašičicom tunjevine i završite zrnima kapra.

Ukus je neverovatan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti