Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Ćufte»Ćufte od zečetine u crvenom sosu

Ćufte od zečetine u crvenom sosu

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Ćufte od zečetine u crvenom sosu
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Obavezno probajte recept za ćufte od zečetine u crvenom sosu - sigurni smo da ćete ga deliti dalje"

Potrebni sastojci

  • zečiji but - 2 kom.
  • jabukovo sirće - 50 ml
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • beli luk - 3 čena
  • hleb - 2 parčeta
  • mleko - 2 s.k.
  • krompir - 1 kom.
  • slanina - 100 g
  • mast - 3 s.k.
  • crni luk - 1 kom.
  • beli luk - 1 čen
  • peršun
  • jaje - 2 kom.
  • kora od limuna
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1/2 k.k.
  • prezla - 50 g
  • sos
  • tikvica - 1 kom.
  • luk - 1 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • paradajz sos - 500 ml
  • crno vino - 100 ml
  • lovorov list - 5 kom.
  • biber u zrnu - 5 kom.
  • so
  • čili - 1 k.k.
  • prilog
  • integralni pirinač - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept prvo treba da mariniramo meso zečetine. Tranžerom skinuti meso sa kostiju.

U duboku posudu staviti jabukovo sirće, maslinovo ulje i očišćen krupno isečen beli luk. Promešati. Staviti meso u marinadu i premazati ga da celi komadi budu u marinadi. Prekriti posudu sa mesom providnom folijom i staviti u frižider preko noći da odstoji.

Sutradan pripremiti mašinu za mlevenje mesa, pa samleti meso dva puta na mašini za mlevenje mesa. Ostaviti meso u jednu posudu, dok u drugu posudu stavimo hleb i prelijemo ga sa mlekom i sačekamo malo da odstoji dok se mleko ne upije u hleb. Spojiti mleveno žečije meso i natopljeni hleb.

Oljuštiti krompir, iseći ga na delove i staviti ga u vrelu vodu da se obari deset minuta. Nakon deset minuta izvaditi krompir iz vode i sačekati da se ohladi, kad se krompir ohladi spojiti ga sa mesom i hlebom.

Slaninu iseckati pa spojiti sa ostalim sastojcima i mesom. Luk i beli luk oljuštiti i sitno iseckati, pa dodati ostalim sastojcima. Peršun usitniti i dodati mesu. Još jednom celu smesu samleti u mašini za mleveno meso.

Umutiti jaja i dodati mlevenom mesu , pa dodati narendanu koru od limuna, so, biber i alevu papriku. Od mesa oblikovati ćuftice pa uvaljati u prezle i ostaviti da odstoje petnestak minuta. Dodati mast u tiganj i isepeći svaku ćufticu sa svih strana.

U ostatku masti propržiti luk i narendanu šargarepu, pa dodati crno vino kuvati dok ne ispari voda, pa dodati paradajz sos, dodati i ćuftice iseckane tikvice, lovorov list, biber u zrnu, so i čili. Kuvati dvadesetak minuta.

Integralni pirinač staviti u vodu da se skuva.

Servirati pirinač na tanjir i preliti sosem i ćufticama.

Prijatno uz ćufte od zečetine u crvenom sosu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: