Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Gambori u crvenom sosu sa palentom

Gambori u crvenom sosu sa palentom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Gambori u crvenom sosu sa palentom
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Imamo samo jednu dilemu - da li uz ovo jelo ide belo vino, ili roze?"

Potrebni sastojci

  • gambori - 500 g
  • crni luk - 3 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paradajz pelat - 400 g, konzerva
  • sok od paradajza - 700 ml
  • crno vino - 100 ml
  • peršuna - 1 veza
  • bosiljak - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber
  • sok od limuna - od 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Na maslinovom ulju pržiti sitno seckan crni luk dok ne omekša.

Dodati mu beli luk, sečen na listiće, peršun, paradajz pelat i sok od paradajza. Kuvati dvadesetak minuta, dok ne počne da se zgušnjava.

Dodati vino i kuvati dok ne ispari, a zatim staviti očišćene gambore. Kuvati još dvadesetak minuta. Staviti začinsko bilje.

Za to vreme, napraviti palentu.

Dodati sok od limuna u sosu od gambora i ostaviti poklopljenu par minuta.

Posuti peršunom i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: