Način pripreme
Očistimo jabuke i narendamo ih, ne ljuštimo ih. U odgovarajućoj posudi pomešamo 8 kašika šećera, cimet i vanilin šećer.
Stavljamo jednu koru na radnu površinu i mažemo je uljem. Odozgo stavljamo drugu, namažemoje uljem, stavljamo treću i takođe je mažemo uljem.
Odozgo ravnomerno posipamo dve kašike šećer i raspoređujemo 2-3 kašike narendanih jabuka. Uvijamo u rolat, nakon toga u puža i stavljamo u posudu za pečenje, pokrivenu listom papira za pečenje.
Na isti način spremamo i preostale kore za pitu od jabuke i poređamo oko prve.
Odozgo namažemo uljem i pospemo kašikom šećera.
Pečemo našu pitu sa cimetom i vanilom u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 10 minuta, nakon toga povećamo na 200 stepeni i pečemo ukusnu pitu još 20 minuta.