Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Pita sa cimetom i vanilom

Pita sa cimetom i vanilom

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k134
Pita sa cimetom i vanilom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 7
04/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako nam kažete da ne volite slatku pitu znači da nas lažete"

Potrebni sastojci

  • kore - 1/2 pakovanja, fine
  • jabuke - 8 komada
  • šećer - 9 kašika
  • cimet - 1/4 kašičice
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo jabuke i narendamo ih, ne ljuštimo ih. U odgovarajućoj posudi pomešamo 8 kašika šećera, cimet i vanilin šećer.

Stavljamo jednu koru na radnu površinu i mažemo je uljem. Odozgo stavljamo drugu, namažemoje uljem, stavljamo treću i takođe je mažemo uljem.

Odozgo ravnomerno posipamo dve kašike šećer i raspoređujemo 2-3 kašike narendanih jabuka. Uvijamo u rolat, nakon toga u puža i stavljamo u posudu za pečenje, pokrivenu listom papira za pečenje.

Na isti način spremamo i preostale kore za pitu od jabuke i poređamo oko prve.

Odozgo namažemo uljem i pospemo kašikom šećera.

Pečemo našu pitu sa cimetom i vanilom u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 10 minuta, nakon toga povećamo na 200 stepeni i pečemo ukusnu pitu još 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: