Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Sutlijaš»Sutlijaš sa cimetom i vanilom

Sutlijaš sa cimetom i vanilom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Autor
1k2614k
Sutlijaš sa cimetom i vanilom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Omiljeni desert iz detinjstva - sutlijaš posut cimetom."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • vanila - 2 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • cimet - za posipanje
  • kakao po želji
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pirinač.

U šerpu sipajte vodu i oprani pirinač. Ostavite da se krčka na tihoj vatri, mešajte s vremena na vreme. Kad se pirinač poluskuva, dodajte polovinu mleka i malo šećera.

Promešajte i kad još ispari i kad se zgusne dodajte preostalo mleko, vanilu i šećer.

Kad procenite da je pirinač skuvan, isključite ringlu. Odmah sipajte sutlijaš u posude ili porcelanske čaše. Odozgo pospite cimetom ili kakaom po ukusu.

Pogledajte kako da napravite turski sutlijaš ili omiljeno mleko sa grizom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: