Način pripreme
Staviti mleveni keks u posudu, pa mu dodati rastopljeni maslac. U pleh za čizkejk staviti mleveni keks sa rastopljenim maslacem i oblikovati koru.
Prvi fil pravimo na sledeće način. U jednu posudu naspemo slatku pavlaku, pa mikserom umutimo dok ne postane čvrst šlag. Borovnice sameljemo i dodamo šlagu i nastavimo sa mućenjem. Nakon toga dodamo šećer u prahu i mutimo dok se ne sjedini. Krem sir dodamo filu i nastavimo sa mućenjem, pa nakon nekoliko sekundi dodamo mileram.
Fil naspemo na koru u plehu za čizkejk, lepo i ravnomerno izjednačimo po kori i stavimo u frižider da se stegne dok pravimo drugi fil za tortu.
Drugi fil pravimo na sledeći način. Jaja razbijemo i odvojimo žumanca i belanca u različite posude. Žumanca u posudi polako mutiti mikserom dok lagano prvo dodajemo šećer, pa nakon toga vanilin šećer, zatom gustin.
Kad sva tri stastojka dodate, završiti sa mućenjem mikserom, pa staviti u šerpu i kuvati da mlakoj ringli uz neprestano mešanje. Dodati mleko i nastaviti sa mešanjem. Kuvati i mešati desetak minuta. Iseckati maslac pa dodati u fil koji se kuva. Ostaviti da se fil hladi, kad se ohladi preliti preko prvog fila. Ostaviti opet u frižider tortu da se hladi.
Treći fil pravimo na sledeći način . U šerpu staviti šećer, pa mu dodati kašu od jagoda (operemo jagode i stavimo u blender da se izblendaju). Uključiti ringlu i kuvati par minuta. Ostaviti da se ohladi.
Mleko staviti da provri, pa dodati rastopljen puding od jagode. Skinuti sa ringle i izmešati, pa dodati smesu iz šerpice i izmešati. Staviti slatku pavlaku u posudu i umutiti sa šećerom. Kad se fil ohladi, dodati u umućenu slatku pavlaku i izmutiti. Na drugi fil dodati treći fil i ostaviti da se stegne. Ostaviti preko noći da odstoji.
Tortu možete dekorisati šlagom, fondanom ili rastopljenom čokoladom, najbolje belom . A kao ideja za još bolju dekoraciju, na vrh torte stavite rog od jednoroga. Torta jednorog sa malinama i jagodama je idealna za dečije rođendane i proslave.