Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Dečija torta jednorog

Dečija torta jednorog

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
29497
Dečija torta jednorog
Fotografije: Ivana Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
12
"Svako dete zaslužuje da proslavi svoj rođendan sa jednom takvom neobičnom torticom"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 40 ml
  • brašno - 130 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • Za krem
  • brašno - 50 g
  • žumanca - 4 komada
  • vanila - 1 kašičica
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • Za premazivanje
  • kravlji maslac - 250 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer u prahu - 500 g
  • sveže mleko - 2 supene kašike, vrelo
  • vanila - 1 komad
  • Za ukras
  • fondan - različite boje
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

U dubokoj posudi mutite jaja mikserom skoro dok ne pobele. Dodajete šećer i mutite dok se u potpunosti ne istopu. Posle dodajete ulje i ponovo mešate. Prethodno ste prosejali brašno zajedno sa praškom za pecivo i kada ga dodate, mešate špatulom dok se ne dobije testo za kolač.

Sipate smesu u kalup za tortu sa padajućim dnom i obloženim papirom za pečenje. Koru za tortu pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C na donjem grejaču skoro do kraja kuvanja. U poslednjih 10 minuta uključujete oba grejača. Pečete otpriklike 45-50 minuta dok čačkalica koju zabodete u sredinu ne bude suva. Kada je gotova, vadite je iz rerne, čekate da se u potpunosti ohladi i sečete je na 3 dela.

Za krem:

U dubokoj posudi mutite žumanca i dodajete šećer. Mutite dok se šećer u potpunosti ne istopi. Prosejete brašno i dodajete ga u smesu od jaja. Posle dodajete i vanilu. Mešate dok se ne dobije homogena smesa. U šerpi na ringli zagrevate mleko dok ne prokuva.

Nakon toga ga sipate u smesu i dobro izmešate. Dobijenu smesu prebacujete u đerpu i ponovo stavljate na ringlu neprestano mešajući dok ne prokuva i dok se krem ne zgusti. Kada je krem za tortu gotov, sastavljate tortu za rođendan, a redosled je red kore, red krema. Naizmenično se ređaju dok proizvodi ne nestanu. Poslednja kora treba da bude na vrhu.

Za premazivanje:

Prosejavate šećer u prahu kako ne bi bilo grudvica. U dubokoj posudi mutite maslac i postepeno u nekoliko etapa dodajete i prosejani šećer u prahu. Mutite dok ne dobijete sipkast krem. Na kraju dodajete vruće mleko i vanilu. Mešate ponovo dok se ne dobije homogena smesa. Nakon što vam je krem za premazivanje gotov, njime premazujete celu tortu sa kremom pomoću špatule. Pr tome pazite da količina krema bude ista na svakoj strani torte. Posle ukrašavate tortu fondanom. Da bih dobila osnovnu boju moje torte pomešala sam plavu boju, roze boju i belu boju. Osnovne boje moje torte su bela, crna, plava i roze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: