Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Efektan čizkejk sa maskarponeom i breskvama

Efektan čizkejk sa maskarponeom i breskvama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Efektan čizkejk sa maskarponeom i breskvama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
12
"Mnogo efektan i još ukusniji čizkejk sa breskvama"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 250 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • želatin - 2 komada
  • breskve - kompot
  • keks - 125 g
  • maslac - oko 120 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje u secku i pomeša se sa istopljenim maslacem. Steže se u frižideru.

Pomešaju se maskarpone, kisela pavlaka i malo parčića keksa u homogenu smesu i u nju se dodaje istopljen želatin.

Stavlja se preko smese od keksa i ponovo se steže bar 30 minuta.

Nakon toga se seku breskve i poređaju se odozgo, voćni čizkejk se preliva smesom iz kompota i želatinom.

Efektni čizkejk sa maskarponeom i breskvama se steže nekoliko sati u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: