Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Čizkejk»Pečeni čizkejk sa breskvama

Pečeni čizkejk sa breskvama

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
6611137
Pečeni čizkejk sa breskvama
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Čizkejk sa breskvama ili kajsijama - odlučite sami, ali je sigurno, da će krajnji rezultat biti odličan"

Potrebni sastojci

  • breskve - 500 g ili kajsije
  • šećer - 40 g
  • cimet - 1 g
  • Za krambl
  • brašno - 80 g
  • smeđi šećer - 50 g
  • cimet - 1 g
  • kravlji maslac - 100 ml istopljen
  • običan keks - 200 g
  • istopljeni maslac - 100 ml
  • Za krem
  • rikota - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 70 g
  • brašno - 70 g
  • pasta od vanile - 1 g
  • krem sir - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i prepolovite breskve ili kajsije. Isecite ih na tanke polumesece. Prebacimo ih u pleh sa papirom za pečenje, pomešamo sa šećerom i cimetom i pečemo na 200 stepeni oko sat vremena.

Za krambl u drugom tiganju pomešajte brašno, smeđi šećer, cimet i istopljeni maslac. Promešajte i takođe stavite u rernu, ali samo oko 20 minuta.

Preostali istopljeni maslac pomešajte sa izmrvljenim keksom da napravite podlogu čizkejka.

Prebacujemo ga u obruč prečnika 24 cm. Za krem, prvo umutimo jaja sa šećerom do kremaste konzistencije.

Dodajte ostale sastojke, pažljivo mešajte, da se krem sir i rikota ne zgrudvaju.

Polovinu smese sipamo u pleh u koji smo već naneli keks. Dodajte malo pečenih breskvi i malo krambla.

Sipamo još malo breskvi ili kajsija. Kao i još malo krambla.

Voćni čizkejk pecite do lepe zlatne boje na 190 stepeni u zagrejanoj rerni. Potrebno je oko 50 min.

Nakon isteka vremena, isključite rernu i ostavite da se u njoj ohladi. Dobro je držati ga u frižideru nekoliko sati.

Pečeni čizkejk sa breskvama ukrašavamo sa još pečenih breskvi i kramblom. Uživajte!

Takođe bacite pogled na ove različite po ukusu recepte za pečeni čizkejk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: