Način pripreme
Adaptirano od najpoznatijeg indijskog kuvara Madhur Džafri!
Otvorite konzervu sa kokosovim mlekom (treba da bude ostavljena bez mućkanja tokom 24 sata na hladnom) pažljivo odvojte kašikom gustu pavlaku odozgo i odvojte u posudu za kasnije.
Sitno iseckajte beli luk.
Isecite pečurke na komade odgovarajuće za jelo. Sipajte pečurke u posudu i izmešajte sa solju i karijem.
Utrljajte začine u pečurke i ostavite sa strane na 10 minuta.
Stavite ulje u tiganj i stavite na srednju temperaturu. Dodajte beli luk i kuvajte dok ne postane braon. Skinite tiganj sa ringle i dodajte čili u prahu, kumin i luk u prahu i izmešajte.
Stavite ponovo na ringlu na srednje slabu vatru i dodajte posudu sa pečurkama (sa tečnošću koja se odvojilo od njih) u tiganj. Izmešajte i kuvajte 2 minute.
Dodajte 3/4 čaše kokosovog mleka u tiganj. Ostavite da krčka 10 minuta bez poklopca.
Dodajte 3/4 čaše kokosovog krema (stvrdnuti krem mleka) i mešajte dok se ne sjedini. Smanjite rinlgu i ostavite da krčka minutu i nastavite da mešate.
Isključite ringlu i dodajte limunov sok. Izmešajte.
Spremni ste za serviranje ovog neobičnog sosa za meso!
Poslužite sa pilećim šniclama ili svinjetinom ili samo pirinčem basmati za vegansku verziju. Ovo je odlično jelo!
Napomene
Nisam promenila recept Mdhur Džafri, prosto nisam imala sve sastojke. Indijci koriste samo kari pastu za kuvanje. Suvi kari je prilagođena opcija za kuvanje kari sosa od strane Engleza.
Takođe možete da ostavite da se kuva duže ako niste spremi odmah da servirate ovaj univerzalni kari sos sa pečurkama.