Način pripreme
Mleveno meso za ćuftice se stavlja u duboku posudu. Dvopek se namoči u sveže mleko dok ne omekša.
Iscedi se i dodaje u mleveno meso. Dodaje se i sitno naseckan luk i začini - kumin, muskatni oraščić i crni biber.
Mleveno meso se umesi i ostavlja se na otprilike dva sata u frižideru. Zatim se od njega oblikuju ćuftice koje se uvaljaju u brašno i prže se u zagrejanom ulju.
U dubokom tiganju na malo masnoće se dinsta sitno naseckan lk. Kada luk omekša, dodaju se pečurke naseckane na kriškice, a zatim i čenovi belog luka.
Povrće se izmeša nekoliko puta, nakon čega se u tiganj stavljaju kari pasta, paradajz pire i pasirani paradajz. Kari se začinjava solju i crnim biberom po ukusu.
Ostavlja se da se krčka na tihoj vatri dok se ne zgusti. Kada je gotov, sipa se pavlaka za kuvanje, meša se i u njega se stavljaju ispržene ćuftice.
Ćuftice sa pečurkama u kari sosu se kuvaju još pet minuta, skida se sa ringle i posipa se sitno naseckanim peršunom.