Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Brancin u povrću

Brancin u povrću

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4215
Brancin u povrću
Fotografije: Lenka
1 / 4
03/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Ovom brancinu nedostaje samo čaša belog vina"

Potrebni sastojci

  • brancin - 1 kom.
  • patlidžan - 1 kom.
  • batat - 1 kom.
  • luk - 1 kom.
  • krompir - 4 kom.
  • peršun
  • soja sos - 1 k.k.
  • maslinovo ulje - 1 s.k.
  • limun - 1/2 kom
  • čili - 1/6 k.k.
  • beli luk u prahu - 1/6 k.k.
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo brancin, operemo i prosušimo ubrusom. Povrće očistimo, operemo i batat, krompir, luk i patlidžan sa korom isečemo kao na slici.

Na pleh stavimo papir za pečenje i poredamo ribu i povrće. Napraviti marinadu od soja sosa, maslinovog ulja, soka od pola limuna, iseckanog peršuna, čilija i belog luka u prahu. Brancina zasečemo na četri mesta.

Premazati ribu i povrće marinadom, ribu posebno i sa unutrašnje strane i u zasečene delove. Napuniti zasečene delove batatom.

Poklopiti alu folijom i peći na 200 stepeni pola sata. Skinuti alu foliju povećati temperaturu na 250 stepeni i peći još petnaest minuta.

Prijatno uz brancina u povrću.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: