Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Domaća pita sa šampinjonima

Domaća pita sa šampinjonima

NatalijaNatalija
Šegrt
6045129
Domaća pita sa šampinjonima
Fotografije: Natalija
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Domaća posna pita sa šampinjonima - zapišite recept, pripremite pitu, pozovite nas da probamo. To je uobičajeni redosled"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 300 ml
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 20 ml
  • šampinjoni - 400 g
  • crni luk - 1 srednja glavica
  • začin c - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipati brašno i so i pomešati. Dodati ulje, a zatim pomalo dodavati vodu i zamesiti glatko testo. Mora da bude takvo da se ne lepi za posudu i za ruke. Podeliti ga na dve jufke i ostaviti 15 minuta da stoji na podlozi obloženoj brašnom.

Za to vreme, iseckati crni luk i izrendati šampinjone. Nasuti malo ulja u tiganj i uključiti šporet na srednju temperaturu. Ubaciti luk i šampinjone u tiganj da se dinstaju. Nakon što su napola izdinstani, ubaciti kašiku Začina C. Skloniti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi.

Jufke premesiti, a potom jednu po jednu razvlačiti na čaršafu obloženom brašnom. U početku ih razvlačiti oklagijom, a kasnije rukama sa svih strana. Kada su dovoljno tanke, poređati fil od šampinjona po njima. Uhvatiti za jedan kraj čaršafa i polako ih urolati.

Nauljiti pleh, a zatim jednu po jednu jufku saviti i staviti u pleh. Ukoliko volite hrskaviju pitu, pleh nemojte uljiti, već ga samo obložite papirom za pečenje.

Peći domaću pitu sa šampinjonima 30 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: