Način pripreme
Kozje sveže mleko se blago zagreje i skida se sa vatre. Dodaje se smeđi šećer.
Veoma dobro se izmeša i ostavlja se šećer da se istopi nakon čega se dodaje voda.
Stavlja se na ringlu i uz neprestano mešanje se kuva dok ne proključa. Kada proključa, dodaje se limunov sok i GHI.
Sirup se veoma dobro izmeša i kuva se na srednjoj vatri 10 minutra, nakon čega se skida sa ringle.
Ostavlja se da se ohladi tako što se ne pokriva poklopcem, kapljice vode koje su se formirale po poklopcu će ušećeriti sirup.
Šerpa sa sirupom se pokriva rešetkastim poklopcem. Kada se ohladi polovinom sirupa se zaliva svaka ruža.
Ostavlja se da upije 10 minuta, nakon čega se dodaje još malo sirupa u ukusan kadaif.
Ostavlja se da upije tako što se periodično dosipa sirup po potrebi.
Ruža kadaif sa smeđim šećerom i kozjim mlekom se ostavlja da se ohladi na sat vremena, nakon čega može da se servira.