Način pripreme
Operite i ogulite jabuke. Izrendajte ih na krupno rende. Dobro iscedite sok. Stavite cimet, vanilu i dobro izmešajte.
Izvadite i raširite pakovanje sa korama. Uzmite jednu koru, pospite uljem.
Na nju stavite drugu koru i ponovo pospite uljem. Stavite treću koru odozgo.
Pospite uljem, jabukama i smeđim šećerom (moje jabuke nisu bile mnogo slatke i stavila sam po 2 supene kašike šećera).
Uvijte dugački deo u rolat.
Stavite u tespiju rerne koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Na ovaj način uradite sve kore dok ne potrošite količinu.
Gotove tompuse odozgo pospite uljem i sa malo šećera.
Zagrejte rernu na 200°C i pecite štrudlu dok se ne dobije zlatasta boja.
Sačekajte da se ohladi i pospite šećerom u prahu.
Štrudlice sa smeđim šećerom su čudesne!