Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćureće kuglice sa jajima

Ćureće kuglice sa jajima

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ćureće kuglice sa jajima
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Nestandardan recept za ćureće kuglice sa jajetom, koji zvuči veoma zanimljivo, priznajemo"

Potrebni sastojci

  • ćureće mleveno meso - 1 kg
  • hleb od spelte - 4 kriške
  • peršun - 1/2 vezice
  • jaja - 10 komada + 2 komada, za mleveno meso
  • belance jajeta - 1 komad
  • so
  • miks bibera /beli, crveni i zeleni/ - 3 prstohvata
  • luk - 2 komada
  • prezle - 3 supene kašike
  • svež kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja /10 komada/ se stavljaju u šerpu sa hladnom vodom, dodaje se so i kuvaju se 10 minuta nakon što uzavru.

Kada se skuvaju, topla voda se prosipa, zalivaju se hladnom vodom i ostavljaju se da se ohlade nakon čega se gule.

Ćureće mleveno meso se stavlja u posudu u kojoj će se mesiti.

Luk s eoguli i opere.

Izrenda se na sitno rende i dodaje se u mleveno meso.

Peršun se očisti, opere i sitno se secka, nakon čega se dodaje u mleveno meso.

Kriške speltinog hleba se namoče u mlaku vodu, nakon čega se voda cedi, hleb se usitni i dodaje se u mleveno meso.

U mleveno meso se dodaju jaja 2 komada, so i miks bibera.

Mleveno meso za ćufte se veoma dobro umesi.

Mleveno meso se deli na 10 jednakih kuglica.

Svaako jaje se uvija jednom kuglicom mlevenog mesa i ređa se u tepsiju sa poklopcem sa nelepećim premazom.

Svaka kuglic se premazuje belancem i posipa se prezlama.

Dodaje se malo ulja u tepsiju bez zalivanja kuglica.

Kuglice se peku pod poklopcem 40 minuta na 200 °C, tako što se voda ne dodaje.

Kada se kuglic eispeku, na svaku se stavlja izrendani kačkavalj.

Ćureće kuglice sa jajetom se peku 10 minuta na 170°C ispod poklopca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: